Valencia CF - Villarreal CF

Igår spelades en oförlömlig match på Mestalla, en match som slutade hela 3-3. Valencia som inför matchen hade en stabil 2 plats i tabellen. Villarreal låg en bit ner på en 7 plats. Valencia började även starkast och redan efter 1 minut nickade Baraja in 1-0 bakom Diego Lopez efter ett inlägg av Joaquin. Nästan direkt efter var Ibagaza mycket nära att få in en kvittering men Renan kunde tippa bollen över ribban. Men efter 10 miunuter gjorde Villa ett vackert mål där han snurrade förbi en  Villarreal försvarare och kunde enkelt placera in bollen i närmsta hörnet och Valencias drömstart var ett faktum. Valencia fortsatte trycka på men Diego Lopez i Villarreal målet kunde spika igen. Juan Mata hade en bra chans att avgöra redan i första halvlek men på en kontring kom Villarreals Fuentes upp och slog in bollen bakom Renan och matchen blev återigen spännande.
I andra halvlek började tempot sänkas aningen från Valencia och Villarreal började spela bättre och bättre, och det skulle senare även ge utdelning. Cazolrla slog en boll på Llorente som med lite tur kunde göra 2-2 men deras glädje skulle inte vara länge.
I den 79 minuten fick Valencia en hörna som gick kort till Mata som slog ett inlägg på inhopparen Edu som enkelt kunde nicka in bollen. Men denna glädje skulle inte heller hålla värst länge, för Capdevila kom upp på vämnsterkanten och blev nerdragen i straffområdet med lite hjälp av Joaquin och det såg ut som en självklar straff som Rossi enkelt kunde ta vara på.
Matchens slutskede blev otroligt spännande men ställningen höll sig och matchen slutade alltså 3-3.