Valencia CF - Atletico Madrid

Matchen började på ett fartfyllt och spännande vis och Valencia hade många bra chanser redan i början av matchen genom David Villa. Ett av de stora glädjebeskeden i hemmalaget var att David Silva kunde börja från start och gjorde det på ett magnifikt sätt. För Atletico saknades både Maxi Rodriguez och Maniche som är  två viktiga kuggar i laget.
Även att matchen började med ett högt tempo hade Valencia tidigt chansen att ta ledningen genom Villa men han blev senare avblåst efter att domaren ansåg att han hade dragit ner Heitinga på vägen. Silva och Villa hade sina chanser samtidigt som Atletico inte öppnade riktigt lika starkt. Men efter 34 minuter jobbade Villa ut på högerkanten och slog in ett inlägg mot Baraja som ramlade väldigt lätt inne i straffområdet och fick med sig en straff som Villa enkelt kunde lägga in högt i höger hörnet.
Det skulle inte heller dröja länge innan Silva väggspelade snyggt med Luis Miguel och kom igen Atleticos ganska tilltrasslade försvar och kunde lägga in bollen snyggt bakom Leo Franco i Atletico målet.
Inte nog med det så dröjde det bara 5 minuter tills Baraja drog ner Agüero i straffområdet och Forlan kunde gå upp till straffpunkten och reducera bakom Renan som var på bollen.

I  den andra halvleken började tempot avta mer och mer, men Atletico kommer mer in i matchen. Men i den 69 minuten kommer Silva som även var matchens lirare enligt mig från distans och dammar upp ett stenhårt skott rätt upp i högerkrysset.
Matchen fortsätter i ett högre tempo och Agüero och Forlan hade sina chanser men svårare att sätta de.
Matchen slutade 3-1 till Valencia som började det nya året med ett inte lika svajigt spel som på sistone.
Atletico däremot var faktiskt in denna matchen det sämre laget, men jag tror fortfarande de kan vara med och slåss om Champions League platserna.