Derbyt som kan avgöra Serie A

Kvällens derby kan i stort sätt avgöra hela Serie A. På första plats ligger Inter med 53p och Milan ligger ett poäng under Juventus på tredje plats i Serie A med 45p. Stora delar av Italien hoppas att Milan vinner och väcker lite nytt liv i Serien, även Juventus ”kräver” seger från Milan för att kunna utmana. Om Inter vinner det heta Milano derbyt så skiljer alltså det 11 poäng mellan lagen. Milan som har Kaka borta på skada blir en oerhört stor brist på Milans mittfällt. Milan kommer förmodligen att spela ett 4-3-2-1 system, där Kaka ersätts av Seedorf eller Ronaldinho. Inter som får tillbaka mitt muren Samuel samt Materazzi saknar ingen direkt spelare. För Milans del är det Kaka som jag sa och Derby briljanten Gattuso som saknas.

 

Carlo Ancelotti lär känna press på sig då hans Milan i praktiken är tvungna seger. Han säger själv till media, ”I den första matchen spelade Milan bra och med intelligens. Alla lag har sina kvaliteter och brister. Precis som i första matchen ska vi spela med intelligens och utnyttja deras brister”. Och Milans President sa så här i TV igår, "Jag är säker på att vi är starkare än Inter och det var matcherna mot de mindre lagen som skapade den här poängskillanden. Om man ser till matcherna mot de fem lag som ligger i botten så har Inter plockat 19 poäng jämfört med våra 12. Däri ligger hela skillnaden, vårt problem är inte derbyt, det är andra saker som inte fungerar bra." Det är bara att hålla med Galliani.

 

Ronaldinho som kan vara de stora matchernas man kan bli oerhört viktig om han spelar på topp. Annars så Pato som kommit igång rejält nu på slutet och sprutat in mål, kan bli en match vinnare om inte Inter får stop på honom. David Beckham på fasta situationer kommer kanske vara nyckeln till en seger ikväll, vi har många gånger sett tidigare vad han kan åstadkomma med sin högerfot. Annars tror jag personligen att det stora uppdraget är att hålla riktigt tätt på backsidan. Jankulovski som brukar spela lite osäkert på sin vänsterkant måste visa vad han verkligen kan. Att hålla tätt markering på Zlatan är framförallt viktigast. Zlatan är en spelare som växer mycket i stora matcher och verkligen vågar ta för sig.

  Pato kanske match vinnare?              Eller kanske Zlatan?

 

Om jag skulle få ge ett resultat så 2-1 till Milan där Ronaldinho inleder målskyttet, sedan Pato, Sist Zlatan Ibrahimovic.

 

Inter har lite av fördel inför denna match som jag sagt innan då de får tillbaka Samuel och Materazzi, och då Milan saknar derby briljanter Kaka och Gattuso. Men jag tror ändå att Milan kniper en seger, ett nyckelord i denna match kan nog vara ” ta vara på dina lägen du får bara ett”.  

 

Må bäste lag vinna.

 

Förvänta er ett fullsatt San Siro.

 

/Mattias


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0