Arsenal - Dynamo Kiev

Arsenal tog igår kväll emot Dynamo Kiev hemma på Emirates Stadium i grupp G i CL.

Arsenal är det laget som börjar bäst och efter 8 minuter får Ramsey på ett skott som dock inte stör Bogush i Kievs mål. Matchen fortsätter i ett rätt så högt tempo och efter 27 minuter kommer Oleksandr Aliyev i ett bra läge men ett skott som Almunia klarar utan några större problem. Efter ca 30 minuter spelade krockar Vokojevic och Van Persie och spelet avbryts under en minut. Båda spelarna kommer upp på bena igen. Dynamo Kiev är sen det lag som pressar på mest och efter 38 minuter skjuter Bangoura i stolpen efter att Gallas slarvat. Efter detta händer det inte mycket mer och domaren blåser för första halvlek.

Robin van Persie får en bra möjlighet att göra mål i början av andra halvlek men den blockeras utav en försvarare. Den andra halvleken består mest utav tråkig fotboll från båda lagen. I den 70e minuten gör Arsenal ett byte och det är Aaron Ramsey som går ut istället fär Nicklas Bendtner, Arsenal tar även ut Carlos Vela i den 77e minuten och in kommer Jack Wilshere. I den 87e är det en tilltrasslad situation men den leder fram till att Cesc Fabregas kan passa fram till Nicklas Bendtner som behärskat sätter bollen distinkt bakom Bogush. Detta resultatet håller sig och Arsenal vinner därmed med 1-0.

Arsenal leder nu grupp G före Porto som vann sin match mot Fenerbache med 2-1. Fenerbache och Dynamo Kiev slåss om en UEFA-cup plats.