År 2008

År 2008 har varit ett fantastiskt fotbolls år, som jag säkert tror ni alla tycker. Fredrik Rendahl och Mattias Sörensson rankar spelare på varje postion från år 2008.

Målvakt:
1.Casillas-Real Madrid
Började året mycket bra i både Real Madrid och i Spaniens landslag, fick med sig ett EM guld från EM och det är till stor del Casillas förtjänst. I nu läget har hans självförtroende sänks lite och det har börjat gå tyngre i ligan, men kan bero på dåligt försvars spel och ett hastigt tränarbyte.
2. Robert Green- West Ham
Växer enormt mycket med uppgiften i West Ham, även att dem förlorar mycket så har inte Green med det att göra. Målvakten har ett mycket bra reaktionsspel och kan läsa motståndarnas skott.
3. Diego Lopez-Villareal
komplett målvakt utan direkta svagheter, hållit nollan 6 matcher för sitt Villarreal. Väldigt spänstig och bra i luftrummet.
4. Peter Cech- Chelsea
En av världens absolut bästa målvakter, var en stor faktor till Chelseas framgångar i Champions League. Kom tillbaka bra efter sin svåra huvud skada. Grymt bra i luftrummet, en målvakt som är bra i en mot en situationer.
5. Doni- Roma
En av serie A:s bästa målvakter, har verkligen imponerat på mig. Spänstig, stark, Reflexsäker målvakt som ger allt för sig lag.
Backar:
1. John Terry- Chelsea
Ännu en Chelsea spelare. Bra och intensiv back som har ett väldigt bra markeringsspel och huvudspel. Oslagbar i man mot man situationer, går inte komma förbi då. Var en stor faktor till Chelseas Champions LEague framgångar trots att han blev lite av en syndabock efter straffmissen.
2.Daniel Alves- Barcelona
Världens bästa högerback i vårat tycke. Var otroligt bra i Sevilla och även i Barcelona. Han är offensiv och vet hur man gör mål. Besitter en makalös snabbhet och acceleration, har teknik som de flesta brassar, bra tillslag på bollen.
3. Pepe- Real Madrid
Pepe gjorde ett gudomligt EM som ingen kunde drömma om. Han kunde till och med avancera själv ända fram till mål. Mycket följsam mittback som vinner mycket närkamper och luftdueller tack vare sin otroliga fysik.
4.Carles Puyol- Barcelona
 Otroligt snabb och stark lagkapten som har en väldigt hög lägsta nivå, presterar i alla sorters matcher.
Tar tyvärr på sig själv lite för stort ansvar ibland.
5 Giorgio Cheillini- Juventus
Omskolad till mittback under 07/08, goda ledaregenskaper och mycket bra fysik, även mycket bra i sitt närkamps spel och markeringsspel. Måste dock öva på uppspelen.
Mittfällt:
1. Cristiano Ronaldo- Manchester United
Världens bästa spelare som avslutade förra säsongen med Champions Leauge bucklan i händerna men även ligaguldet. Offensiv och även kallad "överstegs-kungen". Mycket bra tillslag på bollen med båda fötterna är målfarlig i varenda anfall.
Lyckades dock inte något vidare i EM men räcker ändå till en 1a plats.
2. Lionel Messi- Barcelona
Kallas för den nya Maradonna, har samma spelstil som han. Messi är väldigt snabb och är världens mest tekniska spelare.
3. Steven Gerrard- Liverpool
Ett av världens bästa långskott och avslut, är mycket säker när det kommer till den biten. En komplett mittfältare som lagt skadeproblemen på hyllan,otroligt stark i närkamperna mycket bra huvudspelare. Har goda psykiska egenskaper.
4. Francesc Fábregas- Arsenal
Arsenals segervapen på mittfältet, besitter en härlig bollkänsla och är otroligt passning säker men saknar dock snabbheten. Bra blick för spelet.
5.Felipe Melo- Fiorentina
Brassen Melo får vårat femte pris, kanske en okänd spelare ute i Europa. Har ett bra positionsspel, passning spel och ett strålande närkamps spel. Väldigt annorlunda spelstil för att vara brasilian, teknisk men väljer ändå alltid den enkla vägen först.
Anfall:
1.Zlatan Ibrahimovic- Inter
Världsbäst på att hålla boll, otrolig fysik och teknik i en underbar blandning. Proffs på att avgöra de stora matcherna. Med en Zlatan i matcherna hettar det till rejält. Får ofta beröm från topp tränare för sin underbara fysik.
2. Fernando Torres- Liverpool
Stor och stark med bra teknik, vet mycket väl hur man gör mål och hur målchanserna ska förvaltas. Snabb anfallare och spelade väldigt bra för Spanien i EM.
3. David Villa- Valencia
Teknisk, stor målgörare, bra bollkänsla, intelligent. Villa är helt komplett, vann skytteligan i EM. Mycket farlig spelare, motståndarna gör allt för att få bort en sån här spelare från matchen.
4. Sergio Aguero- Atletico Madrid
Underbarnet Aguero har alla chanser till att bli världens största i framtiden. Han besitter en fantastisk sanbbhet och teknik. Ofta sitter bollen som klistrad på hans fötter.
5. Karim Benzema- Lyon
Snabbt och tekniskt underbarn, helt respektlös  stor och grym i luftrummet, kan göra mål från hela planen. Ryktas nu bort från Lyon, har gjort ett fantastiskt fotbollsår.
Årets tränare:
Martin O´Neill- Aston Villa
Har gjort Aston Villa till ett "topp lag" i Premier Leauge denna säsong fantastiskt gjort. Hoppas han kan fortsätta, dem kan nog mycket väl vara med och slåss i toppen säsongen ut. Mycket duktig på att motivera sina spelare, bra på taktiker och han är rutinerad.
Årets flopp:
Quaresma- Inter
har inte kommit in i laget eller i spelet, svårt att slå sig in i ett 4-3-3 lag som spelar väldigt strikt med ett centralt spel.

Vi på Fotbollfotboll redaktionen önskar er alla ett gott nytt år och tackar för ett riktigt bra fotbollsår och hoppas nästa blir lika bra om inte bättre.


Kommentarer
Postat av: Anonym

inte Eto'o eller Rooney ?

2008-12-26 @ 00:49:26
Postat av: Mattias

Nej ingen av dem tycker vi förtjänar top 5 placeringen.

2008-12-26 @ 15:22:41
Postat av: lingonleif

Fernando Torres stor och stark? Liten och snabb hade jag nog velat beskriva honom som...

2008-12-27 @ 02:31:48
Postat av: lingonleif

SEN NÄR BÖRJADE INTER SPELA 4-4-2? MOURINHO ÄR JU VÄLDIGT KÄND FÖR ATT KÖRA 4-3-3 OCH DÄRFÖR HAR MAN INGEN PLATS FÖR QUARESMA SOM SPELAR YTTERMITTFÄLTARE...OCH CENTRALT SPEL? DE BYGGER JU HELA SITT SPEL PÅ MAICON, MAXWELL, MANCNINI mm PÅ KANTERNA FÖR ATT SEDAN SLÅ IN BOLLEN TILL ZLATAN I MITTEN

2008-12-27 @ 02:37:17
Postat av: Anonym

Härligt att Robert Green får ett ordentligt erkännande här på fotbollfotboll, det förtjänar han! Och hörni, jag vill åtminstone ha en liten notis om vår oerhört övertygande bortaseger igår upplagd.



lingonleif: Om du har svårt att se texten på bloggen så rekommenderar jag antingen glasögon eller att du håller nere Ctrl och samtidigt skrollar med musen. Lycka till!

2008-12-27 @ 15:05:20
Postat av: Thomas

Ja, ni fattar nog att det var jag som hyllade Green...

2008-12-27 @ 15:06:17
Postat av: Mattias

lingonleif,

förstår inte vad du menar? Inter spelar ett centralt spel på mitten, men flyttar upp sina yterbackar väldigt mycket. Och Quaresma får därför ingen plats.



har inte kommit in i laget eller i spelet, svårt att slå sig in i ett 4-3-3 lag som spelar väldigt strikt med ett centralt spel.



vi skrev aldrig att de spelade 4-4-2 som du antydde.

2008-12-27 @ 16:48:25
URL: http://fotbollfotboll.blogg.se/
Postat av: Anonym

Årets flopp:

Quaresma- Inter

har inte kommit in i laget eller i spelet, svårt att slå sig in i ett 4-3-3 lag som spelar väldigt strikt med ett centralt spel.



öööööhh??

2008-12-28 @ 02:23:00
Postat av: Anonym

ni har ju ändrat hela skiten

2008-12-28 @ 02:23:36
Postat av: Pool-fan

Hur kan ni ha med Chech - världens mest överskattade spelare enligt alla "Premier Legauetcykare" (inkluderat mig själv) - och sedan inte ha med Pepe Reina?



Reina har vunnit typ vartenda Golden Glove Award sen han kom till England.



Cech är världens äckligaste och mest överskattade målvakt.



År 2008 gjorde han fan hur många tavlor som helst!!!



Manuel Almunia i Arsenal är 70 gånger bättre, men bara för att han inte spelar i ett topplag så får han inget erkännande.



Bara så ni vet...



Bara så ni vet...

2008-12-30 @ 19:36:15
URL: http://morethanagame.se
Postat av: Pool-fan

Melo?



Vet exakt vem det är och har sett han jättemånga matcher.



Men det finns väl ändå minst femtio spelare som är bättre?

2008-12-30 @ 19:38:42
Postat av: Pool-fan

Skrämmande att ni bara har med en Premier Leagueback på backlistan.



Ferdinand är världens bästa mittback och han är inte med?



Maicon - Ferdinand - Terry - Evra/Clichy...



de där kan vi kalla oslagbart

2008-12-30 @ 19:41:31
Postat av: Mattias

Vi tycker att Melo förtjänar en plats eftersom han spelat mycket bra och vi har kollat noga på vad han har för talanger.



På backarna:

Jag tycker vi har fått ut det bästa backarna vi kunde hitta. Ärligt talat tycker jag Alves är bättre än Maicon och Pepe bättre än Ferdinand( Pepe var bästa backen i EM förtjänar därav platsen). Jag följer spanska och italienska ganska mycket och vi kanske har varit lite "orättvisa" mot England.

2008-12-30 @ 19:54:01
URL: http://fotbollfotboll.blogg.se/
Postat av: Mattias

Postat av: Pool-fan

Cech är världens äckligaste och mest överskattade målvakt.



Spelar ju ingen roll om han är äcklig eller överskattad huvudsaken är att han är bra, därför tycker vi han förtjänar platsen.

2008-12-30 @ 19:57:20
URL: http://fotbollfotboll.blogg.se/
Postat av: Pool-fan

Ni skriver att Pepe kom med på listan för att han gjorde att bra EM.



För det första så var inte Ferdinand och England med i EM.



Sen gällande Cech (ursäkta uttrycket "äcklig" som mest kom för att ja blev förbannad när jag såg honom filma i Everton - Chelsea) så var han helt TVÄRKASS i EM. Gjorde tavla efter tavla och gjorde så att Tjeckien missade slutspelet.



Reina spelade en match i EM och spelade då mycket bra.



Förstår att det kan bli lite vinklat gällande vilka ligor man studerar mest, men Melo?

2008-12-30 @ 20:49:58
Postat av: Pool-fan

För att inte tala om Van der Sar som också är bättre än Cech

2008-12-30 @ 20:51:58
Postat av: Mattias

Sen gällande Cech (ursäkta uttrycket "äcklig" som mest kom för att ja blev förbannad när jag såg honom filma i Everton - Chelsea) så var han helt TVÄRKASS i EM. Gjorde tavla efter tavla och gjorde så att Tjeckien missade slutspelet.



Jag kan hålla med om det men samtidigt tycker jag och min kollega att hans insatser i ligan har varit bra.

2008-12-31 @ 13:02:34
Postat av: Hannes

Jag håller med Pool-fan här på många punkter. Cech världens mest överskattade målvakt, USEL i EM och inte överdrivet lysande i PL.

Ferdinand hur bra som helst, mycket stabil och gör inte mycket fel. Det är vad jag tycker bara!

2009-01-01 @ 23:51:10
URL: http://fotbollfotboll.blogg.se/
Postat av: Karl

Håller med Hannes :)fast förstår varför pepe e me istället för ferdinand eftersom ferdinand inte spelade EM men cech har inte haft ett bra år o var särskilt dålig i EM. Sen tycker jag att Chiellini förtjänar en högre placering med tanke på hur han spelade i EM...

2009-01-02 @ 01:35:35
Postat av: Mattias

Mycket bra resonemang Karl, håller med

2009-01-04 @ 11:40:59
URL: http://fotbollfotboll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0